Sidor

tisdag 8 februari 2011

Tacksam








Tacksam ända in i hjärterötterna är jag att befinna mig på fasta land. Det blåser inte ute, det är full storm. När jag var ute med Dunderklumpen för en stund sedan höll jag på att förlora mina goa öronmuffar, så pass blåser det. Det dundrar, rasslar, viner, knakar i träden och gatlyktorna vajar betänkligt. Kullblåsta tunnor och vindbyar som fick mig att tappa andan. Så det är väl självklart jag är tacksam att både befinna mig på land och nu också inomhus. Tacksam även för nya fönster och en ny altandörr. Den gamla dörren var så otät att gardinen fladdrade när det var sånt här väder.




I morgon (läs, senare idag) är det min tur att kasta mig in i FK-karusellen för en första tur. Jag räknar kallt med att det kommer att bli ett antal turer framöver innan detta är klart och färdigutrett. Jag har ju läst och hört en hel del, inte minst från några av mina kära bloggvänner. Hoppas nu bara jag har orken att stå på mig, så att inte nån annan gör det. Jag ska stråla samman med en god vän för en fika och peppning innan jag ger mig i kast med uppgiften. (Nu blinkar lamporna här, jag håller tummarna för att vi ska slippa strömavbrott.) På morgonen ska jag dessutom ringa och tala med den som har hand om färdtjänst i Motala, för mammas räkning. Hon börjar finna sig tillrätta i sitt hem igen, men det kan ju inte hjälpas att hon i mellanåt tycker att livet är pest när kroppen inte lyder henne. Jag förstår henne, men oftast får jag henne att skratta, inte för att det gör kroppen bättre. Men är humöret gott så går det ju lättare att hantera problemen.




Hon berättar om de olika personerna som kommer hem till henne, sköterskor och personal från hemtjänsten. Alla har nog inte hamnat på rätt plats här i livet medan andra tycks vara som klippta och skurna för sitt jobb. Det är ett elände att bli gammal och dålig, är man dessutom av den gamla stammen och ska klara sig själv så tär det på psyket att tvingas ta emot hjälp. Tack och lov för de glada och trevliga! (Nu var det nåt som blåste in i nåt där ute. Eller som blåste sönder. Undras om det är Gudruns lillasyster som härjar här?) Men en distriktsköterska som tänker använda en begagnad servett att torka sticket i fingret med.... Verkar inte alls bra. Ohygieniskt!




Nej, jag ska väl ta mig en trappa upp och krypa ner i min goa säng. Ytterligare en sak jag är tacksam för, en bred och skön säng. Numera har jag även ben på den. (Undras om det inte var en takpanna som flög iväg nu? Det ska bli intressant att se allt detta i dagsljus i morgon.)


Godnatt folket!








5 kommentarer:

  1. oj vilken storm ni verkar ha haft där nere i södern.
    Ja det där med FSK... eländes elände att denan instans har frövanmdlats till en terrororganisation. Det känns som det namnet passar bra in då man läser om hur människor far illa i vårt avlånga land. De ska ju hjälpa och inte stjälpa men jag tror också att det är många handläggare som tyvärr inte har sunt förnuft och rider på paragraferna alltför mkt.
    Man måste inse att det är människor det handlar om och inte trasiga bildelar.
    Fan för detta klimat som råder i samhället. Stå på dig vad än du nu bestämt dig för ... man mår ju inte bättre än vad man gör bara för att de säger att man är "frisk" i deras ögon.
    Det som stör mig mest är att läkarnas utlåtanden inte ens tas hänsyn till...även om de säger att patienten inet klarar av ett arbete så säger kassan många ggr annat.
    Sjuu...kt alltsammans och jag tycker snart att hela Sveriges sjuka ska gå samman och göra revolution. Here we come.... vi går mot regeringsbyggnaden:)))
    Kram på dig och hoppas mötet går bra

    SvaraRadera
  2. Här fläktade det bara, nä all vårdpersonal är faktiskt inte lämpliga i sitt jobb TYVÄRR! Man får bara hoppas att de riktiga blådårarna inte visar sig...men många är superbra! Håller tummarna angående FK...det gäller att inte låta sig tryckas ner. Kramen..

    SvaraRadera
  3. Tack go vänner för ert stöd. Klimatet blir allt hårdare och då tänker jag inte på utomhusklimatet utan på det som råder för sjuka och arbetslösa. Inte frågan om nån global uppvärming där inte, utan rena rama istiden. Och som jag trodde så blev svaret idag negativt. Men jag kämpar på.

    SvaraRadera
  4. Hoppas att vädret inte ställde till några stora skador!

    Vad gäller karusellen du precis gett dig in i: Du låter stark, håller allt hållbart för att du ska våga stå på dig så inte de gör det. KRAAAAAM!

    SvaraRadera
  5. Och så hittar jag din blogg här...Har aldrig sett nån uppdatering om din blogg här så jag trodde att du slutat skriva...Trevligt att ha hittat dig i alla fall och jag håller tummar och tår för dig och det du gett dig in i! Kramen bästa damen!

    SvaraRadera