Sidor

fredag 11 februari 2011

Kriminell Kompis

Jag har en kriminell kompis. Åtminstone så verkar han vara kriminell för han blev tagen av polisen i somras och ska nu till tinget för rättegång. Vad har han gjort då? Rånat? Nej! Misshandlat? Nej! Stulit, krockat, kört föööör fort? Nej! Han körde sin motorcykel utan bönpall....Det är ju alldeles på tok att framföra en mc UTAN passagerardyna. Jisses! Han hade hjälm, körde inte för fort och använde blinkers, men han hade BARA EN SITTPLATS på bågen!!! Det finns det både tid och pengar att ödsla på. Men att ge honom någon form av juridiskt stöd till rättegången? Nej, det är en alldeles för banal sak. Det är så det funkar i Sverige! Var finns rättssäkerheten? Vem bryr sig om den ensamma människan? Nej, det är FÖR banalt för att lägga resurser på att hjälpa honom. Men tydligen inte för banalt att dra det inför tinget. Suck och dubbelsuck!!! Hur många är vi vanliga dödliga som klarar sig i kampen mot en utbildad jurist som svänger sig med byråkratisvenska??? Inte många. Så nu håller jag allt vad tummar och tår jag har för att det ska gå hans väg i rättegången. Inte för att det förslår mot en jurist, men lite tur kan han väl få ha.

6 kommentarer:

  1. Suck....finns det inget bättre att lägga sin energi på.....Svenska folket är halvkriminella...minst...och det gäller även jurister.

    SvaraRadera
  2. kan inte annat än hålla med dig… man häpnar över att det ens blir en rättegång!!!!
    Tiden är ur led…japp

    kram

    SvaraRadera
  3. Tänker också att hålla tummar och tår så de blir blå!!

    SvaraRadera
  4. Jepp, och deltagarna i en gruppvåldtäkt går fria för att det drogade offret inte gjort tillräckligt stort motstånd... Sånt kan verkligen driva en till vansinne. Helt galet fel prioriteringar! Hoppas det går bra för din vän.

    SvaraRadera
  5. Jag kanske kan virka ett litet nässkydd åt dig så att du kan gå ut i kylan? Nä det blev ingen vinst..men det gör inget, jag blev inte fattigare i alla fall. Kram.

    SvaraRadera
  6. Sådana galenskaper dom använder skattepengar till. Vi behöver också ett befrielsetorg.

    SvaraRadera